IAD

+376 760 900

[email protected] · CONTACTA’NS        

Comunicat de premsa 05/09/2023

L’Institut Andorrà de les Dones creat per la Llei 6/2022 del 31 de març, per a l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no-discriminació entre dones i homes, té, entre altres missions i tal i com recull l’article 27. 3 d) la de “Dissenyar protocols d’actuació que vetllin per la igualtat d’oportunitats de dones i homes i per la no-discriminació per raó de sexe en la programació, en els continguts i en la publicitat als mitjans de
comunicació, i evitar la transmissió d’una imatge estereotipada de dones i homes, així com d’una imatge sexualitzada de les dones”.

Des del mes de juny l’Institut ha rebut 6 queixes sobre diferents publicacions del país en les quals, d’una o altra manera, es discriminava les dones. La intervenció de l’organisme, un cop rebuda la queixa, consisteix a contactar l’empresa o entitat responsable, explicar-li la situació, donar-li a conèixer la legislació d’aplicació en cada cas i demanar una rectificació.

Fins al dia d’avui aquestes gestions s’han dut a terme en la més estricta privacitat respectant la confidencialitat d’obligat compliment, i les resolucions dels casos han estat positives. En relació amb la darrera queixa rebuda per part d’algunes associacions i particulars sobre la publicació del panell de conferenciants de l’Andorra Econòmic Fòrum en el que només apareixien ponents masculins, i sobre la que diversos mitjans de comunicació ens han contactat per saber-ne la resolució, confirmem que la gestió de l’IAD ha estat l’habitual, i la resposta per part de l’empresa organitzadora ha estat la que van fer pública, indicant que ja havien contactat ponents femenines i que segurament en tindrien de confirmades pel dia de la trobada.

Tot i entendre la resposta i esperar veure un panell mixt el dia del Fòrum, lamentem que a l’any 2023 encara es pugui anunciar un acte d’àmbit internacional des d’Andorra amb un panell on només apareixen ponents masculins. Recordem que la publicitat i els mitjans de comunicació han de ser catalitzadors en la lluita per la igualtat i oferir una imatge més propera a la realitat de la societat i en acord amb els temps que estem vivint.


This will close in 0 seconds