IAD

+376 760 900

[email protected] · CONTACTA’NS        

Comunicat de premsa 10/11/2023

En el marc de la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones, l’Institut Andorrà de les Dones inicia una campanya a les xarxes socials per sensibilitzar sobre formes de violència que sovint passen desapercebudes, com són: la violència vicària, la violència psicològica i la violència de segon ordre. Es tracta de càpsules audiovisuals realitzades amb el suport de l’ENA i de RTVA que s’aniran difonent a
partir del 11 de novembre i fins al mateix dia 25. Trobaran adjunt el quadre amb el detall de les publicacions així com la contextualització i explicació d’aquestes.

D’altra part, i com a treball intern i de fons, l’Institut Andorrà de les Dones ha promogut la creació d’una Taula de treball de Professionals de la Intervenció en Violència de Gènere. Una taula multidisciplinària que incorpora els diferents professionals i estaments implicats en l’acompanyament dels casos de violència de gènere, com són: el SAVVG, la Policia, la Batllia, la Fiscalia, advocades especialitzades, metges forenses, psicòlogues, mediadores, però també persones en condició de víctima de violència masclista, per abordar la problemàtica de manera transversal i específica i, així, disposar d’una valoració més completa. L’objectiu del grup de treball és avaluar, definir i promoure totes les accions possibles de millora en la detecció, l’atenció, el tractament i l’acompanyament de les víctimes. Aquesta taula té un termini previst de duració limitat en el temps, amb una clara orientació a resultats i a la consecució d’uns objectius concrets que cada estament/professional implicat podrà incorporar internament en els seu procés de treball.

Andorra la Vella, 10 de novembre del 2023


This will close in 0 seconds